U svemu što radiš, traži Gospodina

velikaKoliko vremena danas posvećuješ Gospodinu? Možda ti se to pitanje čini nebitnim, ali je jako važno. Oprosti ako sam ti preizravno postavio jedno od osobnih pitanja, ali važno je odgovoriti na njega. Dovoljno je da odgovoriš samome sebi. Zašto sam postavio to pitanje? Danas možemo vidjeti kako nitko nema vremena ni za što. Stalno negdje žurimo i vječito kasnimo. Uvijek nekoga čekamo ili netko čeka nas. Nikako uskladiti sve satove da isto kucaju pa da nitko ne kasni. No, sve je to stvar krivo poredanih prioriteta. Oprosti, opet ti govorim o nečemu što je samo tvoja stvar i ispada da se miješam u sve iako ne razumijem sve. Vjerojatno si čuo/čula za onu izreku: „Ako je Bog na prvome mjestu, sve je na ispravnome mjestu.“ Jesi li ikada razmišljao o tome?

To ne znači da ti dan mora početi s Gospodinom i onda možeš nastaviti kako želiš. Velika greška. Zapravo – ništa ne mora… Riječ „morati“ nekako nosi negativan prizvuk prisile na nešto. Zato mislim da je bolje reći da ti dan treba započeti s Gospodinom, ali i kasnije, u svemu što radiš, treba tražiti Gospodina. Ako radiš neki posao koji zahtijeva rad s ljudima – čini taj posao s ljubavlju prema Kristu jer se On „krije“ u drugima. Služi Mu na takav način. Možda ne radiš ono što voliš, ali tako ćeš zavoljeti ono što radiš. Ako radiš posao koji se ne primijeti baš lako – čini i njega iz ljubavi i zahvalnosti prema Gospodinu što ti je dao sposobnost i priliku da ga radiš.

Zarazi svijet radošću!

Isus, dok je živio na zemlji kao čovjek, imao je svoju svakodnevnicu i tako je posvetio svakodnevnicu svakoga od nas. Zapravo, ako uspijemo kroz svakodnevnicu nekako provući Gospodina onda ćemo Ga sigurno staviti na prvo mjesto tamo gdje inače ne bismo mislili da bi se On „uklopio“. Problem je što smo pokušali Gospodina staviti u okvir kojeg većinom čine crkva i svetohranište, a zašto Boga stavljati u okvire? Kako to uopće napraviti? Pa On je bezgraničan. Otkud nam uopće hrabrosti za takvo nešto? Budući da On nas nije ograničio, nego nam je dao slobodu koja uza se nosi i odgovornost, zašto bismo mi Njega ograničavali?

Oslobodimo Ga sami u sebi. Dopustimo Mu da živi s nama svaki naš trenutak. Tebi se možda neki trenutak tvoga života čini bezveznim i misliš: „Što će Njemu i ovaj moj trenutak?“ Jednostavno Ga pusti u život i vidjet ćeš da ti takvi trenutci više neće ni postojati. Svaki trenutak proveden s Njim daje nam novu snagu za sve što činimo. A zamisli kako će biti kada svaki trenutak proživimo s Njime! Gospodin je poput najboljeg prijatelja koji voli da Mu dodijavamo i želi da Mu budemo „naporni“. Kada s Njim počneš dijeliti i sitnice iz svoje svakodnevnice, molitva će ti se promijeniti, a i ti sam ćeš postati drugačiji. Mislim da se to isplati. Svako, pa i najmanje, zrnce radosti je i više nego dobro došlo! Zarazi svijet radošću!

Pratite nas

Kalendar

March 2019
M T W T F S S
« Dec    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031